gk question in

It is very tough to select only a few GK questions for kids as it is a vast area and in fact boundless. Some of the questions may seem too simple for higher class students but it is always good to revise what you know before you add in more information to your knowledge base.

Here we can have a look at some of the randomly picked basic GK questions for kids of all ages.
1. How many days do we have in a week?
Answer: Seven
2. How many days are there in a year?
Answer: 365 (not a leap year)
3. How many colours are there in a rainbow?
Answer: 7
4. Which animal is known as the 'Ship of the Desert?'
Answer: Camel
5. How many letters are there in the English alphabet?
Answer: 26
6. How many consonants are there in the English alphabet?
Answer: 21
7. How many sides are there in a triangle?
Answer: Three
8. In which direction does the sun rise?
Answer: East
9. What do you call a type of shape that has five sides?
Answer: Pentagon
10. Which month of the year has the least number of days?
Answer: February
11. Which is the largest flower in the world?
Answer: Rafflesia
12. Which are the vowels in the English alphabet series?
Answer: A, E, I , O, U
13. How many zeros are there in one hundred thousand?
Answer: Five
14. How many hours are there in two days?
Answer: 48 hours (24+24)
15. How many months of the year have 31 days?
Answer: 7 (January, March, May, July, August, October and December)
16. How many weeks are there in one year?
Answer: 52
17. Which are the colours in a rainbow?
Answer: Violet, Indigo, Blue, Green, Yellow, Orange, Red
18. Which animal is called King of Jungle?
Answer: Lion
19. How many bones does an adult human have?
Answer: 206
20. Who was the first man to walk on the moon?
Answer: Neil Armstrong
21. How many primary colours are there?
Answer: Three (red, yellow, blue)
22. Which way is anti-clockwise, left or right?
Answer: Left
23. How many equal sides does an isosceles triangle have?
Answer: 2
24. How many millimetres are there in 1cm?
Answer: 10
25. How many days are there in the month of February in a leap year?
Answer: 29 days
26. Which is the nearest star to planet earth?
Answer: Sun
27. What do you call a house made of ice?
Answer: Igloo
28. Which is the longest river on the earth?
Answer: Nile
29. Which is the principal source of energy for earth?
Answer: Sun
30. Which is the coldest location in the earth?
Answer: East Antarctica
31. How many lungs does the human body have?
Answer: Two
32. What is the standard taste of the water?
Answer: Water is tasteless
33. Which country is called the land of rising sun?
Answer: Japan
34. Which is the tallest mountain in the world?
Answer: Mount Everest
35. Which is the fastest animal on the land?
Answer: Cheetah
36. Which continent is known as 'Dark' continent?
Answer: Africa
37. Who is the inventor of electricity?
Answer: Benjamin Franklin
38. Which is the largest animal in the world?
Answer: Blue whale
39. Which planet is known as the Red Planet?
Answer: Mars
40. Which is the tallest animal on the earth?
Answer: Giraffe
41. Which is the most sensitive organ in our body?
Answer: Skin
42. Which is the most spoken language in the world?
Answer: Mandarin (Chinese)
43. Which two parts of the body continue to grow for your entire life?
Answer: Nose and Ears
44. The largest 'Democracy' in the world?
Answer: India
45. Who is the inventor of Television?
Answer: John Logie Baird
46. Which is the largest ocean in the world?
Answer: Pacific Ocean
47. Which is the largest plateau in the world?
Answer: Tibetan Plateau
48. Which is the instrument used to measure Blood pressure?
Answer: Sphygmomanometer
49. Which day is observed as World Environment Day?
Answer: June 5
50. How many years are there in a century?
Answer: One Hundred
51. Which is the largest country in the world?
Answer: Russia (By area)
52. Who invented the Computer?
Answer: Charles Babbage
53. Which festival is known as the festival of colours?
Answer: Holi
54. How many players are there in a cricket team?
Answer: 11
55. Which day is observed as World Literacy Day?
Answer: September 8
56. Who is the inventor of Radio?
Answer: Marconi
57. What colour symbolises peace?
Answer: White
58. Who is the founder of Microsoft?
Answer: Bill Gates
59. During which year did World War I begin?
Answer: 1914
60. Which festival is called the festival of light?
Answer: Diwali
61. How many Cricket world cups does India have?
Answer: 2
62. Which place is known as the roof of the world?
Answer: Tibet
63. How many teeth does a healthy adult have including the wisdom teeth?
Answer: 32
64. Which gas is most abundant in the earth's atmosphere?
Answer: Nitrogen
65. How many people are there in the world?
Answer: Over 7 billion
66. Which is the continent with the most number of countries?
Answer: Africa
67. True or false: Chameleon's have extremely long tongues, sometimes as long as their bodies?
Answer: True
68. Which is the most common non-contagious disease in the world?
Answer: Tooth Decay
69. How many strings does a violin have?
Answer: Four
70. Global warming is caused by the excess of which type of gas?
Answer: Carbon dioxide
71. How many cards are there in a complete pack of cards?
Answer: 52
72. What is the name of the biggest rain forest in the world?
Answer: The Amazon
73. Which African nation is famous for chocolate?
Answer: Ghana
74. What makes up (approx.) 80% of our brain's volume?
Answer: Water
75. Which instrument is used for measuring wind speed?
Answer: Anemometer
76. An ostrich's eye is bigger than its brain. True or False?
Answer: True
77. How many planets are there in our solar system?
Answer: 8
78. Which is the hottest continent on Earth?
Answer: Africa
79. Which is the smallest continent in the world?
Answer: Australia
80. What is the top colour in a rainbow?
Answer: Red
81. How many years are there in a millennium?
Answer: 1000
82. Which country is home to the kangaroo?
Answer: Australia
83. 'Stars and Stripes' is the nickname of the flag of which country?
Answer: United States of America
84.Which language is used by the computer to process data?
Answer: Binary language
85. What type of bird lays the largest eggs?
Answer: Ostrich
86. What covers approximately 71% of the Earth's surface: Land or water?
Answer: Water
87. Which is the hardest substance available on earth?
Answer: Diamond